odrasli skavti

BRATOVŠČINA ODRASLIH KATOLIŠKIH SKAVTOV MOZIRJE

Srečujemo se na rednih srečanjih enkrat mesečno ob torkih po vnaprejšnjem dogovoru. Večkrat izkoristimo lepo soboto ali nedeljo za druženje in skavtske aktivnosti. Udeležujemo se dogodkov na ravni Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtov Slovenije. Sodelujemo v župniji z drugimi skupinami in pri dobrodelnih akcijah. Seveda pa če je le mogoče pomagamo mladinskemu skavtstvu, kjer nas potrebujejo.

http://zbokss.skavt.net/

Smo aktivni odrasli ljudje, ki nas navdušuje preprost skavtski način življenja. Trdno smo zavezani vrednotam, ki izhajajo iz skavtske obljube in zakonov. 

V smislu skavtskega pozdrava »Bodi pripravljen! Vedno pripravljen!« smo pripravljeni »spreminjati svet na bolje«, kot nam je naročil naš ustanovitelj Robert Baden-Powell. Vsak dan naredimo vsaj eno dobro delo

Smo radovedniustvarjalni in odprti za izzive. Opazimo potrebe v družbi in nanje odgovorimo. Pripravljeni smo pomagati sočloveku in aktivno delujemo v lokalnih skupnostih.

Odrasli skavti poiščemo kraj učenja, sprostitve in srečevanja v naravi. V njej vidimo Božje delo, zato jo občudujemo, spoštujemo in varujemo. Naše aktivnosti v naravi so preproste in vodijo k rasti posameznika in k rasti dobrih odnosov med nami.

Odprti smo za nove ideje, znanja in spretnosti in rastemo na vseh področjih življenja. Za nas se pot rasti nikoli ne ustavi.

Radi se družimo med seboj in sklepamo prijateljstva z drugimi.